Moszkal szerint vinnicaiak csapata irányítja a kárpátaljai vámot

2016. november 11., 17:41

Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzó weboldalán azt állítja, hogy semmilyen befolyása nincs a kárpátaljai vámhatóságra, amelyet jelenleg Vinnica megyéből származó emberek irányítanak – írja az Ukrajinszka Pravda.

A portál szerint a kormányzó így reagált a hírre, hogy a napokban megkíséreltek becsempészni az országba egy félmillió hrivnya értékű elektromobilt, „amelyet »nem vettek észre« a kárpátaljai vámosok”.

„Korábban, amint a rendfenntartók ennél sokkal kisebb szabálysértéseken érték a vámosokat, a Baloga-párti tömegtájékoztatási eszközök kiáltozni kezdtek, hogy Moszkal »fedezi« ezt, aki a saját emberét, Kolesznyikovot tette meg a Kárpátaljai Vámhivatal vezetőjének. Közlöm, hogy többé nem »fedezem« a vámhivatalt, mivel a kádereket most a vinnyicaiak nevezik ki” – írja a kormányzó.

„A Kárpátaljai Vámhivatal megbízott vezetője, Sztanyiszlav Balujev korábban a Vinnicai Vámhivatalnál dolgozott, a vámhivatalt felügyelő DFSZ vezetőjének helyettese, Sztanyiszlav Prodan Vinnica megyéből való, Hennagyij Romanenko, az Állami Fiskális Szolgálat vezetőjének a vámhivatalokat „figyelő” tanácsadója Vinnica megyébe való” – közölte Moszkal.

A kárpátaljai kormányzó szavai szerint a gépkocsik csempészése a Kárpátaljai Vámhivatalon keresztül csak fokozódni fog. Ezen kívül, jelezte, „jelenleg a Kárpátaljai Vámhivatalnál újraépül a „cigarettabiznisz” lerombolt sémája.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)