Robbanás és áldozatok a megszállt Donyeckben

2016. december 5., 17:49

A terrorellenes művelet (ATO) vezérkaránál nem erősítették meg azokat a híreket, melyek szerint tegnap robbanás történt egy lőszerraktárban a szakadárok által megszállt Donyeckben, mindazonáltal nem kizárt, hogy tűz ütött ki a városban – közölte Leonyid Matyuhin, a vezérkar szóvivője a 112 Ukrajina televízió műsorában, amelyet az UNIAN hírügynökség ismertet.

„Nagyon sok hír látott napvilágot arról, hogy Donyeckben felrobbant egy raktár, egy vegyi üzem. Tényszerűen csak annyit tudunk, hogy ebben a gyárban állomásozott a szakadár fegyveresek egyik alakulata, pontosan tudjuk, hogy melyik alakulat. Még október előtt érkeztek oda, technika és nehéz technika érkezett, nagyon sok lőszerük és annak megfelelő fegyverzetük van ott. Tudjuk, hogy 21:00 után tűzoltóautók tartottak abba az irányba. Egyértelmű, hogy történt valami, de nem jelenthető ki konkrétan, hogy ott sok fegyveres halt volna meg” – közölte.

Korábbi sajtóértesülések szerint nagy erejű robbanás történt a megszállt Donyeckben, amely megsemmisítette a „DNR terrorista szervezet” fegyvereseinek lőszerraktárát. Egyes információk szerint az „oroszbarát zsoldosok” fegyverraktára repült a levegőbe, melyet egy vegyi üzem területén alakítottak ki.

Egyelőre nem érkezett hír civil áldozatokról, ám egyes források szerint közel 100 szakadár fegyveres vesztette életét.

(unian.ua/Kárpátalja)