Gomba és szörnyű körülmények a munkácsi szülészeten

2020. június 11., 20:04

A Munkácsi Központi Járási Kórház szülészeti osztályán készített felvételeket Irina Mikityuk tette közzé közösségi oldalán.

A munkácsi nő nemrég szült, s a fényképeket az épület harmadik szintjén készítette a saját szobájában, ahol állítása szerint több tíz éve nem volt még frissítő meszelés sem. „Ilyen borzalmat még nem láttam, s azt hittem ez már rég a múlté. Semmilyen javítás, még kozmetikai sem. Nem fogják elhinni, de a XXI. században itt még a mobiltelefon feltöltése is problémát jelent, mert a szobában egyetlen működő konnektor sincs. A zuhany az mesés! Gomba, penész és félelem, nehogy a fejedre szakadjon valami. A vécé – no komment... Szülés után itt reménytelen „nagy dolgot” végezni. S ami leginkább meglepett: mi van a szülészeten a mellékhelyiségben? Helyes! Hamutartó!!! Nincs is jobb, mint szülés után, szoptatás közben dohányozni, s ezt az egészségügyi dolgozók még támogatják is” – írta Irina és hozzátette: „A kollektíváról nem mondok semmit, mert vannak nagyszerű szakemberek és kevésbé emberségesek. A konyha, mint olyan nincs, a hűtőszekrény a közös folyosón áll, teát/kávét nem lehet főzni, mert nincs forraló, s ételt sem lehet melegíteni. Örvendetes, hogy semmilyen gyógyszert nem kell vásárolni, minden van.”

A fiatal anyuka azt is szóvá tette, hogy „nem csupán köszönömért kértem, hogy helyezzenek át a negyedik emeletre, de azt mondták, nincs hely. Később megtudtam, hogy egy nappal korábban felszabadult egy szoba, de mi maradtunk a borzalmas helyiségben. Szomorú, hogy ilyen körülmények között hozzuk világra az új nemzedéket”.

(0312.ua/RV)