Medvedcsuk kommentálta a házkutatást és a meggyanúsítását

2021. május 12., 10:45

Viktor Medvedcsuk, az Ellenzéki Platform – Az Életért (OPZZS) Politikai Tanácsának elnöke, a párt parlamenti képviselője arról biztosított, hogy nem fog elrejtőzni a nyomozás elől, és Ukrajnában tartózkodik – jelentette az Ukrajinszka Pravda a politikus kedden késő este közzétett nyilatkozata nyomán.

„Kijelentem, hogy Ukrajnában tartózkodom, és nem szándékozom elrejtőzni az igazságszolgáltatás elől. Továbbra is részt veszek a törvényes nyomozati cselekményekben, és törekedni fogok az igazságra a magam és minden ukrán választópolgár számára, akik megbíztak az ukrán népképviselő magas hivatalával” – áll a nyilatkozatban.

Ugyanakkor az otthonában és az irodájában végzett házkutatásokat, a hazaárulás gyanújának átadására tett kísérletet „politikai leszámolásnak” nevezte. Medvedcsuk szerint a bűnüldöző szervek képviselői megsértik az ukrán törvényeket, a házkutatások során pedig nem találtak nála semmi jogelleneset.

Az Ukrajinszka Pravda megjegyzi, hogy az OPZZS vezetője nem kommentálta az SZBU és a Főügyészi Hivatal által ismertetett tényeket: a Dmitrij Kozakkal, az Oroszországi Föderáció elnöki adminisztrációjának helyettes vezetőjével egy vállalkozás újrajegyzéséről a megszállt Krímen és ásványi anyagok kitermeléséről kötött megállapodásokról, valamint az Ukrán Fegyveres Erők rejtett alakulatára vonatkozó információk átadásáról Oroszországnak.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)