Audiovizuális művészet és médiatechnika szak nyílik Kárpátalján

2022. június 28., 09:48

A kárpátaljai végzősök számára egy új szak, az audiovizuális művészet és médiatechnika indul. Az Ungvári Kulturális és Művészeti Főiskolán leendő operatőröket, filmrendezőket és televíziós gyártókat fognak felkészíteni.

Erről Ihor Sinkarjuk, a megyei katonai közigazgatási hivatal elnökhelyettese és Natalia Setelja, az UzsIKiM igazgatója beszélt a tájékoztatón.

Az új szakterület bevezetésének ötlete még az orosz–ukrán háború kitörése előtt megszületett, és a különböző szinteken végzett megfelelő munka pedig lehetővé tette a megvalósítását.

Natalia Setelja megjegyezte, hogy a megyevezetés támogatásának és a kollektíva törekvésének köszönhetően nyílt lehetőség az új szak megnyitására.

„Rendelkezünk megfelelő berendezésekkel, illetve káderekkel az ilyen szintű képzéshez, közte Kijevből áttelepülni kényszerült szakemberekkel is a film- és televíziós gyártás területén. A 9. osztályt befejezők már idén jelentkezhetnek hozzánk az új szakra. Regionális megrendelésre költségmentesen 6 jelentkező tanulhat nálunk. A jövőben a szakterület bővítését és bachelor- és mesterképzést is tervezünk.”

(Facebook/RV)