„Szerencsésen” zuhant ki a többszintes lakóház ablakából egy gyermek

2022. június 29., 20:22

Az eset Ungváron történt. A kislány a Zanykovecka utca 25. szám alatti 9. szintes lakóház 2. szintjén lévő egyik lakás ablakából esett ki.

A helyszínen a rendfenntartók és a mentők dolgoztak. A mentősöket 22 óra 10 perckor értesítették, s 10 percen belül a brigád már a helyszínen volt. A gyereknek csak horzsolásos sérülései lettek a lábán, az orvos ellátta a sebet és nem szállították kórházba.

A 2 éves kislány életét gyakorlatilag a szomszéd Szerhij mentette meg a mentősök kiérkezése előtt. A gyermeknek szerencséje volt, mert a szemtanúk szerint esés közben a lába fennakadt a fal mentén húzódó gázcsövön. Mindaddig ott lógott a gyerek, amíg a szomszéd férfi a segítségére nem sietett. A mellkasánál fogva leemelte a gázcsőről és leadta egy másik szomszédnak.

Miközben az idegen emberek nem tudtak megnyugodni a mindenkit megrázó esetet után, a szülők a lakásban italoztak, s csak hosszas kopogás után nyitottak ajtót. Ráadásul a veszélyhelyzet után állították az embereknek, hogy nincs gyerekük. A szomszédok elmondták, hogy a szülők gyakran italoznak, a lakásból veszekedés, verekedés hangja hallatszik. A hangoskodások miatt a ház lakói többször is kihívták a rendőrséget.

A kislány az eset óta nagyapjánál van. Ott keresték fel a gyermekvédelmi szolgálat munkatársai, akik döntenek majd a gyermek további elhelyezésének kérdésében.

(pmg.ua/RV)