Kábítószert találtak a járőrök a jogosítványától megfosztott bódult sofőrnél

2023. január 30., 13:15

A járőrök egy VAZ típusú személygépkocsit állítottak meg közlekedési szabályok megsértése miatt szombat éjszaka 22 óra körül. Ez a Danilo Halickij utcában történt, Munkácson.

A járőrök a sofőrrel való beszélgetést követően megállapították, hogy az év során többször is autót vezetett, miután a vezetési jogától megfosztották. A járőrök emellett a sofőrnél kábítószeres bódultságra utaló jeleket észleltek, de a férfi megtagadta a vizsgálatot. A rendőrök azt is észlelték, hogy a sofőr gyanúsan viselkedik, ideges, ezért felületes ellenőrzést végeztek. Később a férfi válltáskájában barna porszerű, külsőleg kábítószerhez hasonló tekercset találtak.

A sofőr ellen egy éven belül másodszor, bódult állapotban történő járművezetés, valamint a vezetési jogától megfosztott személy által elkövetett ismételt járművezetés miatt indítottak közigazgatási eljárást a rendfenntartók. A bírságok teljes összege 91 800 hrivnya. Emellett a helyszínre hívták a nyomozókat, akik az ügy minden részletét megállapítják, mert a kábítószer terjesztése és birtoklása büntetőjogi felelősséggel jár.

(Facebook/RV)