Eszméletlen ukrán lányra bukkantak a tengerparton Angliában: a kórházban meghalt

2023. március 8., 12:36 , 1149. szám

Meghalt egy 14 éves ukrán lány Angliában, miután szombaton eszméletlenül találtak rá a dél-angliai Devon megye egyik tengerpartján – jelentette a Jevropejszka Pravda a Sky Newsra hivatkozva.

A helyi rendőrség szerint a tinédzser lány eltűnését a devoni Dawlish környékéről szombaton jelentették. Rendőrségi helikopter, a parti őrség bevonásával megindították a kutatást és eszméletlenül találtak a lányra Dawlish tengerpartján.

A lányt helikopterrel szállították a Devoni és Exeteri Királyi Kórházba, ahol később meghalt. Személyazonosságát hivatalosan megállapították és tájékoztatták haláláról a legközelebbi hozzátartozókat.

A rendőrség közlése szerint a lány halálának okát nem sikerült megállapítani. A hatóság kérte, jelentkezzenek mindazok, akiknek olyan térfigyelő kamerák által készített felvételek vannak a birtokában, amelyek esetleg segíthetik a nyomozást.

„Az elhunyt lány ukrán állampolgár volt, aki Dawlish környékén élt; felvettük a kapcsolatot az ukrán nagykövetséggel, és a Belügyminisztériumot is értesítettük az esetről” – mondta el Becky Davies nyomozó a devoni és cornwalli rendőrségtől.

„Jelenleg megmagyarázhatatlanként kezelik ezt a halálesetet, és folyamatban van körülményeinek vizsgálata – tette hozzá Davis együttérzéséről biztosítva az elhunyt családját.

 (eurointegration.com.ua/Kárpátalja)