Szirszkij elégedetlen egyes dandárok vezetésével és személycseréket helyezett kilátásba

2024. március 2., 18:13

Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka személycseréket jelentett be azon dandárparancsnokok körében, akiknek a tevékenysége veszélyt jelent a beosztottak életére és egészségére – jelentette az Ukrajinszka Pravda a főparancsnok Telegram-csatornájára hivatkozva.

„Folytatom a munkát a keleti fronton. Három nap alatt teljesen világossá vált, hogy azonos ellátottsági mutatók esetén a személyi állomány, fegyverzet és haditechnika terén, miért sikerül egyes dandároknak feltartóztatni az ellenséges támadásokat és megtartani állásaikat, míg másoknak nem.

Ez mindenekelőtt a dandárparancsnokon, annak képzettségén, tapasztalatán, a megfelelő és kiegyensúlyozott döntések meghozatalára való képességén, valamint a rábízott feladatok teljesítéséért, a beosztottjai életéért és egészségéért viselt teljes felelőssége átlátásán múlik.

Kétségtelenül nagy szerepe van a dandártörzs képzettségének, összeszokottságának, amelyen keresztül a parancsnok a hatáskörét gyakorolja.

Ezért tapasztalatátadás és segítségnyújtás céljából szakembercsoportokat küldtem egyes dandárokhoz, ahol gondok vannak a törzs felkészültségével.

A dandárparancsnokok és helyetteseik meghallgatásának eredményei alapján minden szükséges döntés megszületett a tartalékok, lőszerek, UAV-k és egyéb felszerelések biztosítására. Egyes esetekben, amikor a parancsnok nem ura a helyzetnek, a tettek és parancsok pedig közvetlenül veszélyeztetik a beosztottak életét és egészségét, kénytelen vagyok személyi döntéseket hozni” – írta egyebek mellett Szirszkij.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)