Megkéseltek egy rendőrt a Técsői járásban

2024. augusztus 23., 09:16

Augusztus 21-én este a 102-es forródrótra bejelentés érkezett, miszerint egy rendőr megsérült egy szabálysértő letartóztatása során Técsőn.

A hívásra a járási rendőrség operatív nyomozócsoportja szállt ki. Kiderült, hogy az elkövető egy 30 éves ittas helyi lakos volt. Egy maszkos férfi kerékpárral ment oda a rendfenntartókhoz. Ekkor a rendőrök az őrzött objektumnál a riasztógomb működését ellenőrizték. A beszélgetés során megpróbált konfliktust provokálni a rendőrökkel, és nem reagált a provokációk leállítására irányuló követelésre. Ezt követően a támadó válltáskájából egy machete kést vett elő, és a rendfenntartók felé rohant vele. A támadó hatástalanítása során a férfi megsebesítette az egyik rendőr kezét. A sérülés ellenére a támadó jogellenes cselekményeit azonnal leállították.

A nyomozók a gyanúsítottat ideiglenes fogdába helyezték, tettét a rendvédelmi tisztviselővel szembeni ellenállásnak minősítették hivatali feladatok ellátása során. A rendőrnek az orvosok minden szükséges segítséget megadtak. Élete vagy egészsége nincs veszélyben. Az ügyben a nyomozás folytatódik.

(Facebook/RV)