A „Szeparatista könnyei” kiborította a Kremlt

2014. augusztus 6., 17:00

Az eredeti elnevezésű ásványvizet először Ungváron, egy jótékonysági árverésen lehetett megvásárolni. Akkor egy üvegért 5 hrivnyát fizettek. A sikert mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már az első vásáron 4000 hrivnya értékben adtak el az italból, a Kijev mellett több ukrajnai nagyvárosban is rendeltek belőle.

A legérdekesebb azonban az orosz sajtó reakciója a termékre. Mára szinte minden oroszországi kiadvány közölt kritikát a rendhagyó ásványvízről. A határ túloldalán azon a véleményen vannak, hogy „barbárság” ilyen nevet adni egy ásványvíznek, hogy ez „véren szerzett pénz”. Különösen a kerékpározó medve és a stilizált vízbombácskák váltottak ki komoly nemtetszést az oroszok körében, mivel a címke dizájnjának ezeket az elemeit „nagy országuk” szimbólumainak kigúnyolásaként értelmezik.

Valójában, jegyzik meg a kárpátaljai önkéntesek, nem tervezik ennek a kreatív logójú víznek a tömeggyártását, hiszen nem egy kereskedelmi projektről van szó. Kizárólag az önkénteseknél, vagy a közösségi oldalakon keresztül vásárolható meg, a befolyó pénzen pedig a katonák számára vásárolnak holmikat.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)