Tűzeset három halottal

2015. január 30., 13:14

Tűz ütött ki január 30-ára virradóra egy huszti járási alsóbisztrai (Nizsnyij Bisztrij) családi házban – közölte honlapján a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának Kárpátaljai Megyei Főosztálya.

Lakodalomból hazatérő vendégek figyeltek fel a lángokra, amelyek akkorra már az egész épületre kiterjedtek. Ők értesítették a történtekről telefonon a mentőszolgálatot valamivel háromnegyed egy után.

Az esethez a 10. számú állami tűzoltó- és mentőalakulatot riasztották. Amikor a lánglovagok a helyszínre értek, a faház már fáklyaként égett. Hajnali fél kettőre a tűzoltóknak sikerült lokalizálniuk a tüzet, s reggel fél nyolc lett, mire az utolsó láng is kialudt.

Oltás közben a tűzoltók három holttestre bukkantak: egy 78 éves férfiéra, valamint egy három- illetve egy négyéves gyermekére. Mint kiderült, a háziasszony elment a lakodalomba, a nagyapa felügyeletére bízva a gyerekeket. Távollétében keletkezett a tűz.

A lángok teljesen megsemmisítették a lakóházat, a kár felmérése folyamatban van. A tűz okainak megállapítására vizsgálatot indítottak a hatóságok.

(zk.mns.gov.ua/Kárpátalja)