A kormány ülésén vették őrizetbe a DSZNSZ vezetőit

2015. március 25., 21:32

A kormány szerdai ülésén élő tévéadásban vették őrizetbe Szerhij Bocskovszkijt, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) vezetőjét és helyettesét, Vaszil Sztojeckijt – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

A hivatalnokokkal ismertették a vádakat – hivatali helyzettel való visszaélés és korrupció –, majd bilincset adtak rájuk és kivezették őket a teremből.

Ezután az ügyet vezető rendőrnyomozó elmondta, hogy a bűnügyi eljárás parlamenti képviselők megkeresése nyomán indult. Szavai szerint Bocskovszkij és Sztojeckij bizonyos cégektől magas áron vásárolt üzemanyagokat és kenőanyagokat az állami beszerzés keretében, miközben az alacsonyabb árakat kínáló cégek nem vehettek részt a tenderben. Az így szerzett pénz egy részét azután Bocskovszkij és Sztojeckij magánszámláira utalták át offshore cégeken keresztül – írja az Ukrajinszka Pravda.

Az ügyben érintett cégeknél ezzel egy időben házkutatásokat tartottak, dokumentumokat és tárgyi bizonyítékokat foglaltak le.

Arszen Avakov belügyminiszter Bocskovszkij, Sztojeckij, valamint a DSZNSZ kivétel nélkül valamennyi megyei vezetőjének a menesztését kérte, mivel azok szavai szerint szintén érintettek ebben a „sémában”.  

(pravda.com.ua/zn.ua/Kárpátalja)