Szombaton startol az első beregszászi jótékonysági félmaraton

2015. október 1., 10:04

Szombaton startol az első beregszászi jótékonysági félmaraton futóverseny az Ökumenikus Segélyszervezet rendezésében, hogy felhívják a figyelmet az ukrajnai háború miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére.

A hagyományteremtő céllal rendezendő futóverseny résztvevői a 1353-as adományvonal számát magukon viselve hívják fel a figyelmet az adakozásra – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. A verseny 11 órakor veszi kezdetét a Barátság stadionnál, ahol a félmaratonra és a tíz kilométeres távra vállalkozók mellett, a szervezők gyerekeket is várnak a három kilométeres és nyolcszáz méteres távokon.

Az eseményt Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Lehel László, elnök-igazgató nyitják meg. A bemelegítést vezeti és a félmaratonon is indul Kovács Kokó István, a szervezet jószolgálati nagykövete. A megnyitón részt vesznek a város és a verseny útvonalában érintett Beregszász, Kígyós és Nagybereg polgármesterei, valamint a helyi magyar politikai, társadalmi és egyházi szervezetek vezetői – írták a tájékoztatóban.

(MTI/Kárpátalja)