A kormány egyszerűsítette az ukrán vízum kiadását 27 ország polgárai számára

2016. március 10., 08:28

A miniszteri kabinet március 2-i rendeletével egyszerűsítette a beutazási és tranzitvízumok kiadásának szabályait 27 ország polgárai számára – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

A kormány bővítette azon országok jegyzékét, melyek polgárai anélkül kaphatnak vízumot, hogy hivatalos meghívót kellene felmutatniuk a külföldi ukrán diplomáciai és konzuli képviseleteken. Ugyancsak bővült azon országok köre, amelyeknek polgárai az ukrán államhatáron igényelhetnek turistavízumot olyan dokumentumok birtokában, amelyek igazolják, hogy turistaként érkeztek.

A dokumentum értelmében Ausztrália, az Albán Köztársaság, a Bahreini Királyság, a Guatemalai Köztársaság, Katar, Kuvait, Malajzia, a Mexikói Egyesült Államok, Új-Zéland, az Egyesült Arab Emírségek, az Ománi Szultánság, a Szaúd-Arábiai Királyság, a Szingapúri Köztársaság, valamint a Török Köztársaság polgárai és alattvalói számára a rövid időtartamú vízumok kiadásához ezentúl nem szükséges meghívót felmutatni Ukrajna külképviseletein.

Ezen kívül Ausztrália, Antigua és Barbuda, a Bahamai-szigetek Közössége, Barbados, a Mauritius Köztársaság, Új-Zéland, az Egyesült Arab Emírségek, a Palaui Köztársaság, El Salvador Köztársaság, a Seychell-szigetek Köztársaság, a Saint Kitts és Nevis Államszövetség, Trinidad és Tobago Köztársaság, valamint a Török Köztársaság turistaként Ukrajnába tartó polgárai és alattvalói számára az államhatáron is kiadható az ukrán vízum olyan dokumentumok birtokában, amelyek igazolják, hogy utazásuk célja turizmus.

A konzuli illeték mértékét a polgárok adózatlan minimális jövedelmének harmincszorosában állapították meg, amennyiben Ukrajna nemzetközi szerződései másként nem rendelkeznek.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)