Átadták a Beregszászi 1. Számú Családorvosi Rendelő felújított épületét

2020. október 17., 19:46 , 1029. szám

„Csak egészség legyen!” – tartja a mondás. Egészségügyi szakembereink tudása mellett elengedhetetlen feltétel a kellő felszereltség és a megfelelő körülmények biztosítása is egészségünk megóvásához. Ebben támogatja Kárpátalját a magyar kormány a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) közreműködésével, hiszen egy újabb rendelőintézet került felújításra: most Beregszászban az 1. Számú Családorvosi Rendelő épülete esett át teljes körű felújításon, melynek ünnepélyes átadójára október 16-án került sor.

A Beregszászi 1. Számú Családorvosi Rendelő felújítása a Kárpátaljai magyar családorvosi rendelők felújításának támogatása program keretében valósult meg. A munkálatok kiterjedtek a nyílászárók, a tető és a csatornarendszer cseréjére, fali gerendák és új szarufák cseréjére egyrétegű páraizolációval, a bejárat és a lépcsőfeljáró betonozására és csempézésére, a termek belső falainak javítására és festésére, a vizesblokkok felújítására és az elemek cseréjére, a vízvezeték-hálózat, a belső villamoshálózat, kapcsolók, aljzatok, világítótestek, valamint a fűtési rendszer cseréjére. A felújítás összköltsége 2 162 329 hrivnya volt.

Magyarország Beregszászi Konzulátusának nevében Beke Mihály András első beosztott konzul köszöntötte a megjelenteket. Beszédében őszinte háláját fejezte ki az egészségügyi dolgozóknak, hiszen nagy kihívásnak vannak kitéve, de mégis derekasan állják a próbát. Ehhez a lelkiismeretes munkához és megpróbáltatáshoz tudott hozzájárulni a magyar kormány, így ezentúl színvonalasabb és méltóbb körülmények között folytathatják munkájukat az orvosaink – mondta a konzul.

Brenzovics László, a KMKSZ és a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Jótékonysági Alapítvány elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a beregszászi családorvosi rendelő a legnagyobb szerepet látja el a város lakosságának egészségügyi ellátásában, épp ezért mindannyiunk örömére szolgál most ez az átadóünnepség. Nagyon sokáig méltatlan körülmények között kellett az itt dolgozó orvosoknak teljesíteni a kötelességüket, ezen a helyzeten sikerült most javítani – hangzott el az elnök beszédében.

Ezt követően Brenzovics László és Beke Mihály András ünnepélyesen átvágták az átadást szimbolizáló szalagot.

K. K.