Az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén újra karácsonyfa díszíti Ardó főterét

2023. december 4., 15:44 , 1188. szám

Idén immár ötödik éve, hogy szárnyra kapott a kezdeményezés, miszerint Ardó főterét is díszes karácsonyfa ékesíti. A háború miatt tavaly ez elmaradt, azonban a közösség kérésére idén folytatták a hagyományt, és az ardói Perényi téren újra közös karácsonyfát állítottak. A fa feldíszítésére december 3-án, advent első vasárnapján került sor.

Az esemény ötletgazdája és szervezője Huszár Péter, a Beregszászi Városi Tanács KMKSZ-frakciójának vezetőhelyettese hetilapunknak elmondta: „Vészterhes időket élünk, azonban szükség van az ilyen ünnepi alkalmakra és a közös munkára, amikor egy kicsit mindenki újra gyereknek érezheti magát, és jó hangulatban, önfeledten díszítheti a fát. Az ilyen együttlétek alkalmával az emberek olyan témákat is megbeszélhetnek egymással, amit lehet, hogy máskor, más találkozások alkalmával nem, ezek teszik még meghittebbé az ünnepi várakozást.”

A korábbi évekhez hasonlóan idén is egy helyi vállalkozó felajánlásának köszönhető a fenyőfa, melyből a közösség alázatos munkával és összefogással rövid időn belül egy csoda szép karácsonyfát varázsolt. Az ardaiak összetartását és elszántságát jelzi, hogy már két helyi lakos is jelezte, hogy a következő években szeretné, ha az ő fáját díszítenék fel az ünnepekre.

Vasárnap délután, a közös fadíszítésre Ardó lakóinak apraja-nagyja összegyűlt, közel húsz felnőtt és sok gyerek, akik a gyönyörű hóesésben együtt díszítették a fát, élményeket szereztek és osztottak meg egymással, ezzel készülve az év legszebb időszakára, az adventi várakozásra.

Miután teljes pompába öltöztették a fát, a résztvevők megvárták, amíg felkapcsolódnak az ünnepi fények, és közösen elénekelték a Mennyből az angyalt.

A meghitt hangulatú fenyőfadíszítést követően Huszár Péter köszönetet mondott minden jelenlévőnek és felajánlónak, akik munkájának hála idén is teljes pompájában ragyoghat Ardó főtere.

Megragadva az alkalmat áldott adventi készülődést és várakozást kívánt mindenkinek. „Legyen béke és egyetértés!” – fogalmazott.

Mindemellett, ahogy Beregszász főterén, úgy Ardóban is lángra lobbant a hit gyertyája. A gyertyagyújtási alkalmak a római katolikus egyház szervezésében valósulnak meg advent mind a négy vasárnapján.

K. K.