Robbanásokat jelentettek az ország több megyéjéből

2024. június 22., 08:45

Robbanások dördültek Harkivban a légiriadó idején – jelentette a korrespondent.net június 22-én, szombaton a Harkiv megyei rendőrségre hivatkozva.

Korábban, valamivel éjfél előtt Ukrajna-szerte megszólaltak a légvédelmi szirénák egy Kinzsal ballisztikus rakéták hordozására alkalmas MiG-31-es vadászgép felszállása miatt az Oroszországi Föderációban.

00:03 órakor a Szuszpilne tudósítói újabb robbanássorozatról számoltak be Harkivból, valószínűleg a város határain kívülről.

A hajnali órákban robbanásokat jelentettek a helyi közösségi oldalak Vinnicjából és Luckból, Ivano Frankivszk megyéből, a Dnyipropetrovszk megyei Pavloharadból és a Lviv megyei Sztrij környékéről.

Ezt megelőzően az Ukrán Fegyveres Erők Légiereje cirkálórakéták és drónok közeledésére figyelmeztetett.

Az Ukrajinszka Pravda az Ukrenerho Nemzeti Energetikai Társaságra hivatkozva Lviv és Zaporizzsja megyékből energetikai létesítményekben esett károkról számolt be.

Ivano-Frankivszk megyében oktatási intézményt ért rakétatámadás. Több oktatási épület részben megsemmisült, mások megsérültek. Ivano-Frankivszkban megsérül több lakóépület, betörtek egy óvoda ablakai.

(korrespondent.net/pravda.com.ua/Kárpátalja)