Május 1-re tervezik az ingyenkonyha megnyitását Beregszászban

2015. április 16., 20:15

Április 15-én soron kívüli ülést tartott a Beregszászi Városi Tanács. A képviselők két kérdés megvitatása és jóváhagyása céljából jöttek össze, amelyek a rászoruló beregszászi polgárokat kiszolgáló ingyenkonyha létrehozásával kapcsolatosak.

Helyi és magyarországi jótékonysági szervezetek, illetve a történelmi egyházak segítségével Babják Zoltán polgármester 300 szegény városlakó számára szeretne ingyenes meleg ebédet biztosítani.

Az elképzelés szerint a képviselőtestület tagjai saját körzeteikben összeállítanák azok névsorát, akik  rászorulnak az étkeztetésre. A névsor másik része a történelmi egyházak javaslata alapján állna össze.

Beregszászban első ízben válna valóra ilyen projekt. Ezzel kapcsolatban számos szervezési kérdést kell megoldani. Elsősorban arról van szó, hogy az autóbusz-pályaudvarnál felállított sátorban működne az ingyenkonyha, de szóba jöhet az is, hogy egy szabad helyiségbe költözne. Az ebédjegyekkel rendelkező polgárok helyben fogyaszthatnák el a meleg ételt, de akár haza is vihetnék. A mozgáskorlátozottak számára házhoz szállítanák az ebédet. Önkénteseket vonnak be a szervezési munkába, illetve maguk a képviselők is részt vesznek majd ebben. A városi tanács finanszírozná a szervezési kiadásokat, fizetné a szakács, az adminisztrátor, illetve az ápolónő munkáját.

A tervek szerint május 1-jén nyílna meg az ingyenkonyha Beregszászban. A képviselők a városi büdzsé szabad forrásaiból 76 ezer hrivnyát utaltak ki erre a célra.

(beregszasz.com.ua/VV)