Készül a kárpátaljai autóbusz-menetrend

2015. június 21., 17:21

Négy tanácskozást tartott a Kárpátalja Megyei Állami Közigazgatási Hivatal a megyei tömegközlekedésről – tette közzé a mukachevo.net hírportál június 18-án.

A gyűlést Mihajlo Rivisz kormányzóhelyettes vezette.

A kárpátaljai helyközi és helyi tömegközlekedés megszervezése a megyei adminisztráció feladata. A megyében található 148 útvonalra összesen 152 személyszállító vállalat pályázott. Minden útvonalról külön-külön tárgyaltak, és kihirdették a nyerteseket, akik megfeleltek a feltételeknek.

Vaszil Prihara, a megyei közigazgatási hivatal lakásügyi, kommunális, építési és infrastrukturális főosztályának vezetője felsorolta a pályázaton győztes vállalatokat, akikkel már szerződést is kötöttek.

A személyszállítók figyelmét felhívták arra, hogy minden körülmények között tartsák be a kedvezményes utazásra feljogosító rendeleteket, továbbá a KRESZ-, valamint a személyszállítási szabályokat.

A tisztviselő hozzátette, hogy nyilvántartásba veszik a kárpátaljai, megyén belüli helyi és helyközi járatokat, azaz összeállítják a teljes menetrendet, melyet a közigazgatási hivatal honlapján tesznek közzé. A nyilvántartásba vétel jelenleg is tart.

A személyszállítók pályázataival foglalkozó bizottság legközelebb júliusban ülésezik.

(karpatalja.ma/VV)