Szóváltásba keveredett a kormányzó Nagyszőlősön

2015. augusztus 22., 14:13

Szóváltás alakult ki Hennagyij Moszkal és egy, a hallgatóság soraiban ülő férfi között augusztus 20-án Nagyszőlősön, ahol a kárpátaljai kormányzó beiktatta hivatalába Mihajlo Ruszanyukot, a Nagyszőlősi Járási Állami Adminisztráció új vezetőjét – jelentette a Zakarpatszkij Korreszpondent.

A portál beszámolója szerint a fiatalember, aki nem mutatkozott be, s jelezte, hogy csak önmagát képviseli, néhányszor megkísérelt hangosan reagálni a kormányzó kijelentéseire. Az egyik arra vonatkozó közbeszólását követően, hogy mindenekelőtt az államhatalmi struktúrákban kellene leküzdeni a korrupciót, a kormányzó elvesztette a türelmét, s kifakadt.

„Senki sem engedi meg magának, hogy így viselkedjen velem. Bárkinek megfelelek. … Vagy fogd be a szád …, ülj és hallgass, vagy ha nem tetszik, menj ki” – hallható az esetről készült videofelvételen, amelyet a portál szintén közöl.

Miután a férfi továbbra sem hallgatott el, a kormányzó megkérdezte, miért nincs az illető a hadseregben, „ha ilyen bölcs”, majd utasította a hadbiztost, hogy vigye egészségügyi vizsgálatra a fiatalembert, „hadd harcoljon ott”.

A Zakarpatszkij Korreszpondent megjegyzi, hogy a kormányzóval vitázó férfi – aki egyébként a videofelvételen nem látható – nemzeti szimbólumokkal díszített pólót viselt.

„Harcolni akar!” – biztosította a hadbiztost röviddel később ismételten Hennagyij Moszkal.

(zak-kor.net/Kárpátalja)