Ágyúztak a szakadárok a teljes demarkációs vonal mentén

2016. augusztus 18., 19:34

Ismét kiéleződött a helyzet a terrorellenes művelet (ATO) övezetében, az elmúlt 24 óra során az ellenség 96 alkalommal nyitott tüzet az Ukrán Fegyveres Erők állásaira, többek között 122 és 152 mm-es tüzérségi lövegeket is bevetettek – jelentette az ATO vezérkarának sajtóközpontja által kiadott közlemény alapján az Ukrajinszka Pravda.

A legtöbb incidenst, szám szerint 45-öt Donyeck térségéből jelentették, ezen belül tíz esetben alkalmaztak nehéztüzérséget. A szakadárok hat alkalommal ágyúzták Avgyijivkát, több mint 130 darab 122-mm-es lövedéket lőttek ki a városra. Ágyúlövések érték ezen kívül Piszkit, Novoszelivka druhát, Luhanszkét is.

Mariupol térségében 32 tűzszünetsértést jegyeztek fel az ellenség részéről egyetlen nap leforgása alatt. Az ukrán állásokat Marjinkánál 122 mm-es, Szionitnénél 152 mm-es ágyúkból lőtték. Luhanszk megyében Popasznét és Novoalekszandrivkát is ágyúzták.

Az ATO vezérkarának sajtóközpontja által kiadott közlemény hangsúlyozza, hogy az ellenség heves tüzérségi támadásai ellenére a kormányerők ellenőrzésük alatt tartották a helyzetet a harcoló feleket elválasztó demarkációs vonal teljes hosszában. Ugyanakkor Olekszandr Motuzjanik, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivője hagyományos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön közölte, a tegnapi nap folyamán három ukrán katona esett el, hatan pedig megsebesültek a terrorellenes művelet övezetében.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)